Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالان بازار فولاد طی دو سال اخیر تقریبا هر روز با مواضع تند سندیکای لوله و پروفیل به عنوان مصرف‌کننده ورق فولاد علیه شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد تولیدی فولاد کشور روبه رو می‌شوند؛ به طوریکه روزی نیست این سندیکا به گران‌فروشی فولاد مبارکه در بورس‌کالا در مقایسه با قیمت‌های جهانی مصاحبه یا مطلبی در رسانه‌ها یا فضای مجازی منتشر نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا؛ فعالان بازار فولاد طی یکی دو سال اخیر تقریبا هر روز با مواضع تند سندیکای لوله و پروفیل به عنوان مصرف‌کننده ورق فولاد علیه شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین واحد تولیدی فولاد کشور رو به رو می‌شوند؛ به طوریکه روزی نیست این سندیکا به گران فروشی فولاد مبارکه در بورس کالا در مقایسه با قیمت‌های جهانی مصاحبه یا مطلبی در رسانه‌ها یا فضای مجازی منتشر نکند. با این تفاسیر پیگیر این موضوع شدیم تا دلایل گران‌فروشی ورق فولاد به صنایع پایین دستی را مورد بررسی قرار دهیم که در این زمینه با محمد معتضدی، کارشناس بازار سرمایه و فولاد گفت و گو کرده‌ایم.

مقایسه دلاریِ فروش پروفیل و ورق فولاد

محمد معتضدی کارشناس بازار سرمایه و فولاد در خصوص موارد مطرح شده از سوی سندیکای لوله و پروفیل مبنی بر گران‌فروشی فولاد مبارکه تا 35 درصد بالاتر از قیمت های جهانی در بورس کالا گفت: در ابتدا بهتر است بررسی کنیم که محصولات تولیدی زیر نظر سندیکای لوله و پروفیل با چه قیمتی فروخته می شود. اول اینکه قیمت هر تن پروفیل (صادراتی) در کشورهای همسایه 700 تا 710 دلار است که با احتساب دلار 4200 تومانی باید به ازای هر کیلوگرم در حدود قیمت 2940 تومان فروخته شود؛ در حالی که پروفیل طی روزهای گذشته در بازار بالای 4600 تومان به فروش می رسد که به این ترتیب سندیکا تولیدات خود را با دلار حدود 6600 تومان محاسبه و به فروش می‌رساند.

 محمد معتضدی در ادامه به بررسی فروش فولاد مبارکه پرداخت و افزود: در طرف مقابل، قیمت هر تن ورق گرم حدود 600 دلار است که توسط فولاد مبارکه به ازای هر کیلوگرم 2900 تومان فروخته می شود به عبارتی محصول مبارکه با دلار 4800 تومان به فروش می رسد؛ حالا اعضای سندیکای مذکور عنوان می کنند که فولاد مبارکه به دلیل انحصار، گران فروشی می کند.

معتضدی اظهار داشت: با مقایسه اجمالی از نرخ های فروش ذکر شده، لازم است تا مسوولان مربوطه صنعت فولاد از سندیکای لوله و پروفیل بخواهند تا اعلام کند در فروش پروفیل، نرخ دلار را به چه قیمتی در نظر می‌گیرند تا داستان اعتراض‌های سریالی این افراد یک بار هم که شده برای همگان شفاف شود.

سندیکای غیرشفاف بدون اعلام آمار تولید

وی افزود: تاکید می کنم هم اکنون محصولات فولاد مبارکه به دلیل تقاضایی که در بازار ایجاد شده، با رقابت خریداران برمبنای دلار 4800 تومانی به فروش می رسد اما نرخ فروش دلاری لوله و پروفیل سندیکای مورد نظر 1800 تومان بالاتر از ورق فولاد شرکت فولاد مبارکه است.

این کارشناس بازار سرمایه که در حین مصاحبه، صورت های مالی شرکت فولاد مبارکه را بررسی می کرد، گفت: برخی افراد بدون پایه و اساس سخن می گویند تا با ایجاد حواشی به منافع خود برسند. چراکه تمام اطلاعات و صورت های مالی فولاد مبارکه حسابرسی می شود و آمار فروش آن هم در بورس کالا مشخص و در دسترس است. در حالی که شرکت های لوله و پروفیل حسابرسی نمی شوند و آمار فروش آنها مشخص نیست؛ به عبارت ساده تر امروز افرادی مدعی شفافیت و ارائه آمار هستند که مشخص نیست کارخانه های زیر مجموعه آنها چه میزان تولید کرده و یا چه میزان خام فروشی می کنند.

افزایش 33 درصدی عرضه‌های «فولاد»

وی با تاکید بر فعالیت شفاف فولاد مبارکه، اظهار کرد: براساس آمارهای موجود منتشر شده در اطلاعیه رسمی این شرکت در سامانه اطلاع رسانی کدال، فولاد مبارکه در چهار ماهه اولیه سال گذشته 2میلیون و 171 هزار تن محصول فروخته که این مقدار حسابرسی شده و کاملاً رسمی است و از این مقدار یک میلیون 205 هزار تن ورق گرم بوده است. این شرکت در چهار ماهه نخست امسال نیز 2 میلیون و 479 هزار تن محصول فروخته که از این مقدار یک میلیون و 594 هزار تن آن ورق گرم بوده است. یعنی بر اساس آمارهای رسمی، «فولاد» از نظر حجمی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 10 درصد افزایش فروش محصول داشته است. فروش محصول ورق B نیز 33 درصد افزایش داشته است. پس بر اساس آمار، ادعای سندیکا مبنی بر اینکه فولاد مبارکه عرضه خود را در بورس کاهش داده، یک ادعای رد شده است.

معتضدی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه صددرصد محصولاتش را در بورس کالا عرضه کرده و حتی یک درصد از آن را نیز خارج از بورس عرضه نمی کند، گفت: انجمن لوله پروفیل خارج از این هیاهو که ایجاد کرده است و اگر واقعا به دنبال رانت و مسموم کردن فضا نیست، باید بر اساس آمار واقعی صحبت کند. وقتی فولاد مبارکه 33 درصد افزایش عرضه و فروش داشته است، چه طور ممکن است افزایش قیمت لوله و پروفیل به دلیل کاهش عرضه فولاد مبارکه باشد؟ گفتنی است که بهانه سندیکا برای گران فروشی لوله و پروفیل عرضه های کم فولاد مبارکه است.

وی ادامه داد: همچنین اگر قرار است ارز محاسباتی برای فروش محصولات لوله و پروفیل با دلار 6600 تومانی باشد، پس چرا باید محصولات فولاد مبارکه با ارز4800 فروخته شود؟ اگر بحث گران فروشی است، در حال حاضر این انجمن لوله پروفیل است که گران فروشی می کند و قیمت ها را در بازار متشنج می کند.

حاشیه سود 63 درصدی تولیدکنندگان لوله و پروفیل

این کارشناس بازار فولاد به مقایسه قیمت‌های ورق گرم و محصولات لوله و پروفیل پرداخت و در خصوص حاشیه سود تولیدکنندگان این دو حوزه گفت: اول امسال قیمت ورق گرم فولاد مبارکه در بورس حدود 2400 تومان و قیمت پروفیل 2600 تومان بوده است که براساس آن حاشیه سود تولید لوله و پروفیل حدود هشت درصد محاسبه می‌شود. حال آنکه الان قیمت پروفیل به حدود 4600 تومان رسیده و قیمت ورق گرم B فولاد مبارکه در بورس در سطح 2900 تومان معامله شده است. به عبارت بهتر با این قیمت ها، حاشیه سود تولید لوله و پروفیل حدود 63 درصد بوده است.

وی به معاملات بورس کالا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نرخ ارزی که فولاد مبارکه محصولات خود را براساس آن در بورس کالا عرضه می کند، با قیمت دلار 4200 تومانی بوده است؛ ولی به دلیل رقابت و ارزان بودن محصول که به افزایش تقاضا در بازار دامن زده و نیز بر اساس محدوده مجاز قیمتی که در بورس تعیین شده، قیمت معامله نسبت به قیمت های پایه رشد می کند. بطوریکه محصولات با تقاضای 10 برابری مواجه شده و در حداکثر قیمت مجاز معامله می شود.

معتضدی ادامه داد: در بحث فروش پروفیل نیز جالب اینجاست در حال حاضر هیچ کدام از کارخانجات لوله پروفیلی فروش محصول ندارند و حتی با قیمت فروش 4600 تومان و دلار 6600 تومانی، فروش لوله پروفیل با حاشیه سود 63 درصد نیز متوقف شده است.  

سودهای 100 درصدی صادرات لوله و پروفیل

وی با اشاره به  نرخ ارز 4200 تومانی در تعیین قیمت های پایه عرضه محصولات در بورس کالا گفت: امروز در صادرات پروفیل حداقل 50 درصد سود نهفته است به طوریکه پروفیل در ایران 4600 تومان و در عراق با قیمت 700 دلار، حدود 7000 تومان بفروشد که این یعنی نزدیک به 50 درصد سود در این بخش وجود دارد. در این میان اگر متقاضیان ورق فولادی، این محصول را بدون هیچ تغییری از بورس خریده و از کشور خارج کند و در کشورهای همسایه بفروشند، 100 درصد سود دارد. چراکه قیمت ورق براساس نرخ دلار در بازار آزاد حدود 6000 تومان است ولی ما در بورس کالا به قیمت حدود 2900 می فروشیم.

هیاهویی برای سود بیشتر

وی با بیان با همه این اوصاف شواهد نشان می‌دهد کسانی که شرکت های بزرگ همچون فولاد مبارکه را که نظارت و حسابرسی هم می شوند، محکوم به گران‌فروشی می کنند به دنبال رانت هستند، گفت: شرکت‌های کوچک حسابرسی ندارند و زیر ذره‌بین نیستند از این رو برخی از این شرکت ها به واسطه عدم نظارت و کسب سودهای هنگفت، مسموم شده اند و امروز نیز به دنبال رانت های بیشتر هستند.

او در پایان گفت: مسئله مهم در موضوع بازار لوله و پروفیل این است که در وهله اول فولاد مبارکه سهامدار دارد و دوم، سهام عدالت و تامین اجتماعی، سهامداران این مجموعه بورسی هستند که با قیمت های فروش فعلی در بورس، بخش قابل توجهی از سود شرکت های تولید کننده از جیب تعداد قابل توجهی سهامدار (شامل دولت، صندوق های بازنشستگی و عموم مردم در قالب سهام عدالت) به جیب تعداد معدودی حدود 150 نفر از واسطه ها و دلالان انتقال می یابد؛ اما با یک پیگیری مختصر می توان آنها را شناسایی کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا فولاد بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۶۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است

به گزارش همشهری آنلاین، «اقتصاد ایران توان تحمل تنش و جنگ، پس از تلافی حملات تل‌آویو را ندارد». این سخنان مجری تلویزیون اسرائیلی پس از حمله این رژیم به کنسول‌گری ایران واقع در دمشق است.

حال مدتی پس از پاسخ تنبیهی ایران با شلیک صدها پهباد و موشک کروز و بالستیک به اراضی اشغالی، مدیر شرکت انگلیسی Amtelon مچ وجتال که به عنوان یک سرمایه‌گذار خارجی در بورس ایران فعال است، می‌گوید که سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی به واسطه سود دلاری بالا ریسکی ندارد.

بلومبرگ نیز اخیرا در گزارشی نوشت، ایران با ۶۰۰ شرکت در ۵۰ صنعت مختلف بزرگترین بازار بورس ناشناخته جهان را در اختیار دارد.

برای اولین بار است که بلومبرگ سرمایه‌گذاری در ایران را به افراد خارج از کشور توصیه کرده و سابقه‌ای از چنین گزارش‌هایی وجود ندارد.

شاخص کل بورس تهران پس از پاسخ تنبیهی به تل‌آویو تا ۲.۱ درصد رشد نسبت به شرایط پیش از پاسخ را ثبت کرده است.
مرور تجربیات کشورهای توسعه‌یافته بیانگر آن است که معنای جدید توسعه همزمان با تحولات جدید تغییر کرده و امروزه تنها توسعه در همه ابعاد اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و ... می‌تواند رشد پایدار تثبیت و تضمین شده به همراه داشته باشد.

کارشناس اقتصادی بهمن آرمان مسیر توسعه ایران را از راه رفع تحریم و ارتباط با قدرت‌های جهانی میسر دانسته و معتقد است که با در پیش‌گرفتن سیاست‌های تنش‌زدا می‌توانیم تعداد قابل‌توجهی پروژه‌ توسعه‌ای کشور در زمینه‌های مختلف را به نتیجه برسانیم و با ورود سرمایه خارجی و امکان تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای از طریق بازارهای مالی توسعه پیدا کنیم.

در مقابل کارشناس ارشد دیپلماسی مهدی خراطیان ایده رفع تحریم و رسیدن به توسعه اقتصادی را منقضی شده و ساده‌انگارانه می‌داند و می‌گوید که هروقت تهران نشان داده که تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه است، فرایند عادی‌سازی حضور اقتصاد کشور در اقتصاد جهانی با سرعت بیشتری پیش رفته است، با این دستور کار تحریم هم ناکارآمد خواهد بود.

امنیت، قدرت سیاسی، اقتصاد، توان نظامی و فرهنگ دیگر امرهای جدا از هم نیستند و یک کشور برای توسعه باید در همه این بخش‌ها نقش ویژه‌ای در جهان بلند کند. در این راستا جانمایی کشور در هم‌بست‌های موسوم کریدور می‌تواند سریع‌ترین راه رسیدن به توسعه قلمداد شود.

کد خبر 849111 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بورس تهران اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ابهام در قرارداد زاکانی با چینی‌ها | واردات هزاران خودروی برقی با شرکت ساختمانی | تردید بزرگ که آیا اصلا قراردادی منعقد شده یا نه!
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی