Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@21:47:16 GMT

رشد ۱۵درصدی فروش فولاد مبارکه

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۰۹۸۴

رشد ۱۵درصدی فروش فولاد مبارکه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه در ابتدای سال ۹۹ از افزایش ۸درصدی تولید گندله، افزایش ۲۵ درصدی آهن‌اسفنجی، افزایش ۳ درصدی تولید فولاد خام و همچنین از برنامه افزایش ۳۶ درصدی صادرات این شرکت در سال «جهش تولید» خبر داده بود. وی  در تشریح عملکرد شش‌ماهه سال‌جاری گفت: این شرکت توانست در نیمه نخست امسال این میزان رشد را محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 لطفا در مورد عملکرد ۶ ماهه فولاد مبارکه در نیمه اول سال توضیح بفرمایید؛ در این دوره چه میزان از اهداف این شرکت تحقق‌یافته است؟

در شش‌ماه نخست امسال برنامه موردنظر در فولاد مبارکه تحقق‌یافته و حتی حدود 15 تا 20 درصد در زمینه فروش و 5 درصد در زمینه تولید رشد داشتیم. در مدت یادشده، 3 میلیون و 809 هزار تن گندله، 3 میلیون و 893 هزار تن آهن‌اسفنجی، 3 میلیون و 590 هزار تن تختال، 2 میلیون و 714 هزار تن کلاف گرم و 816 هزار و 300 تن ورق سرد در فولاد مبارکه تولید شده است. در نیمه نخست امسال بالغ‌بر 3 میلیون تن تولید ورق داشتیم که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این میزان تا پایان سال جاری به 6/ 6 میلیون تن خواهد رسید.

همچنین در این مدت، در زمینه تختال، محصولات گرم و محصولات سرد و پوشش‌دار نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب از رشد 372، 31 و 59 درصدی برخوردار بودیم.

 برای نیمه دوم امسال چه برنامه‌ای برای فروش در نظر گرفته‌اید؟

در نیمه دوم سال‌جاری درصورتی‌که با قطعی گاز و آب مواجه نشویم و همچنین با تامین به‌موقع مواد اولیه می‌توان طبق برنامه و اهداف شرکت تولید کرد. البته در بخش صادرات به دلیل اینکه تاکید وزارت صمت بر تامین هر چه بیشتر نیاز داخل است، از برنامه عقب هستیم که امیدواریم با هماهنگی انجام‌شده در نیمه دوم امسال بخشی از عقب‌افتادگی صادرات جبران شود.

 به نظر شما عرضه‌ها در بورس کالا در نیمه دوم سال چه روندی خواهد داشت؟

عرضه‌ها همانند روال قبل در بورس کالا انجام خواهد شد و کف عرضه تعیین‌شده از سوی وزارت صمت انجام می‌شود، اما تلاش ما این است که با مدیریت مناسب‌تر نیاز واقعی بازار را پوشش دهیم. براساس قانون جاری در کشور، مدیریت توزیع و قیمت‌گذاری بر عهده فولاد مبارکه نیست و تنها مسوولیتی که بر عهده بزرگ‌ترین فولادساز کشور قرارگرفته، تولید است، اما اکنون شاهدیم که به دلیل دخالت‌های برخی نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط در بازار فولاد، شرایط نامساعد شده است.

ازاین‌رو فولاد مبارکه برای رفع این مشکل، طرح‌های خود را به دولت و مجلس پیشنهاد داده و حتی دستگاه قضایی را در این زمینه توجیه کرده تا مدیریت واحد بر توزیع بازار توسط این شرکت انجام شود، هرچند فولاد مبارکه به‌طور مشخص هیچ مسوولیت قانونی در توزیع و قیمت‌گذاری ندارد. این مسوولیت با این تعهد که نیاز عمده همه واحدها تامین شود و بازار به ثبات حداکثری برسد، از سوی فولاد مبارکه اعلام‌شده است. ضمن اینکه عرضه در مچینگ و بورس نیز به‌صورت همزمان باشد؛ به‌نحوی‌که در مچینگ، نسبت عرضه ورق گرم که موردنیاز واحدهاست 75 درصد و در بورس کالا 25 درصد باشد. در مورد ورق‌های سرد نیز 90 درصد عرضه در مچینگ و 10 درصد در بورس کالا انجام شود.

همچنین پیشنهاد دادیم تا خط اعتباری 10 هزار میلیارد تومانی به‌صورت دائم برقرار باشد تا مشکلات تامین اعتبار مشتریان حل شود.

 دلیل این موضوعات را در چه می‌دانید؟ چطور می‌توان برای این موضوع راه‌حلی پیشنهاد داد؟

ما بر این باوریم که اگر فولاد مبارکه به‌تنهایی مسوول توزیع بازار باشد و نیازها را تامین کند، این التهاب قیمتی از بین می‌رود، زیرا می‌بینیم سامانه بهین‌یاب ناکارآمد است و عده‌ای بیش از سهمیه خود محصولات دریافت می‌کنند و در بازار آزاد باقیمت بیشتر می‌فروشند. حال اگر بتوانیم نیاز را حداکثری کنترل و آن را تامین کنیم، از التهابات بازار کاسته می‌شود و کمتر با افزایش قیمت و نبود محصول در بازار مواجه خواهیم شد. در حال حاضر به دلیل نبود سرمایه اولیه و در گردش در دست تولیدکنندگان، شاهد حضور دلالان هستیم، که در این زمینه نیز فولاد مبارکه می‌تواند با نرخ بهره کم، برای تولیدکنندگان تامین اعتبار کند و علاوه بر تولید به کار اصلی خود که حمایت از صنعت و صنعتی شدن است، برسد.

ما اعلام کرده‌ایم که نیاز همه تولیدکنندگان را تامین می‌کنیم. البته باید توجه داشت که صنوف مختلف شرایط متفاوتی دارند؛ برای مثال، صنف تولیدکنندگان ورق‌های قطور معمولا قراردادهای تناژ بالا دارند؛ بنابراین می‌توان برای این صنف روند خاصی پیشنهاد کرد و میزان عرضه به آنها را در مقایسه با دیگر بخش‌ها، همچون قطعه‌سازان یا تولیدکنندگان لوله و پروفیل، متفاوت در نظر گرفت.

هم‌اکنون تولید اسلب گاز ترش در قالب یک همکاری جدید در برنامه فولاد مبارکه قرار دارد، از این رو اطمینان می‌دهیم در سایر صنایع نیز این اقدام یعنی تولید محصولات کیفی و مهم را می‌توانیم اجرایی ‌کنیم.

 لطفا در مورد پروژه نورد گرم ۲ و اینکه در چه مرحله‌ای قرار دارد توضیح بفرمایید.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، در سال‌جاری فقط اقدامات مربوط به مهندسی پروژه نورد گرم 2 انجام خواهد شد و سفارش‌های خرید و ساخت طبق زمان‌بندی پروژه به سال آینده میلادی و شمسی موکول خواهد شد.

 با توجه به شرایط بازار سهام و اتفاقات اخیر شاهد نوساناتی در این بازار بودیم، به‌عنوان سکاندار بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده فولاد در کشور، برای حفظ سهام سهامداران چه اقداماتی تاکنون انجام داده‌اید؟

توانسته‌ایم با مجوز سهام خزانه از سهام شرکت حمایت کنیم به گونه‌ای که هفته گذشته با انجام خرید مانع تشکیل صف شدیم.

با اخذ مجوزاز سهام خزانه از نظر قانونی توانستیم از سهام شرکت حمایت کنیم و روند حمایت از سهام شرکت با تولید بیشتر، کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و شفافیت مالی محقق می‌شود، اما به لحاظ سازوکار بورس با هماهنگی این سازمان و به‌رغم تمامی افت و خیزهای بازار همچنان از سهام شرکت حمایت می‌کنیم.

 پیش‌بینی شما از روند صنعت فولاد در سه ماه پایانی سال ۲۰۲۰ چیست؟

در صورت مهار شیوع ویروس کووید-19 و لغو محدودیت‌ها با رونق همه بازارها از جمله فولاد مواجه خواهیم شد، از این رو پیش‌بینی می‌شود که فولاد نیز در سال آینده میلادی روند خوبی را تجربه خواهد کرد.

 درخواست شما به‌عنوان بزرگ‌ترین فولادساز کشور از وزیر جدید وزارت صمت چیست؟

تامین پایدار مواد اولیه مهم‌ترین درخواست ما از مدیریت جدید وزارت صمت است و همچنین با حمایت این وزارتخانه بتوانیم بازارهای صادراتی را حفظ کنیم. با توجه به اینکه مبارکه با شدیدترین تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند تدابیری اتخاذ شود که با احکام ثانویه و با رفع وضع مقررات دست و پا گیر بتوانیم اداره کنیم.

همچنین با توجه به سوابق وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیاست‌های وی در تقویت بخش خصوصی که لازمه هر اقتصادی است، انتظار داریم که فولاد مبارکه در جایگاه شرکتی صنعت‌ساز و توسعه صنعت کشور بازتعریف شود.

پربیننده ترین ثبات نسبی بازار فلزات گرانبها/ تابعیت فلز زرد از بازارهای سهام شرکت‌های آذرآب، هپکو و واگن پارس واگذار می‌شوند افزایش بودجه اقتصاد مقاومتی و مسئولیت‌ اجتماعی گل‌گهر در سال جاری ایجاد تصفیه خانه برای تامین آب شرب سالم مردم رفسنجان در دستور کار شرکت مس است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا صنعت فولاد فولاد مبارکه تولید فولاد فولاد خام ورق فولادی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت فولاد مبارکه سهام شرکت بورس کالا وزارت صمت سال جاری نیمه دوم هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۰۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت خودرو امروز، جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با توجه به اینکه بنگاه‌های خرید و فروش خودرو تعطیل است، هیچ تغییری نسبت به روز گذشته ندارد.

در هفته‌ای که گذشت، قیمت خودرو روند نزولی به خود گرفته بود و همین روند تا روز دوشنبه نیز ادامه داشت، اما روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با رشد اندکی که نرخ دلار در بازار آزاد تجربه کرد، قیمت خودرو هم بلافاصله صعودی شد. نکته عجیب اینکه برخلاف هفته پیش، محصولات سایپا نوسان چندانی در بازار نداشتند و می‌توان گفت که رکود به بازار خودروهای داخلی نیز کشیده شده بود.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی در هفته گذشته نزولی بود. کوییک S دنده‌ای با مدل ۱۴۰۳ یکی از ارزان‌ترین هاچ‌بک‌های بازار داخلی به شمار می‌رود که نسبت به روز شنبه این هفته، هیچ تغییری ندارد و با همان نرخ ۴۴۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

شاهین G با مدل ۱۴۰۳، سدان لوکس تولیدی شرکت سایپا، رشد قیمت ۳.۵ میلیون تومانی نسبت به ابتدای هفته داشته و با ۷۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. سمند سورن پلاس بنزینی از رقبای پژو پارس در بین محصولات ایران‌خودرو است که سه میلیون تومان طی یک هفته کاهش یافت و به قیمت ۷۷۲ میلیون تومان رسید.

پژو پارس LX TU۵ یکی از محصولات محبوب بازار داخلی به شمار می‌رود که افت قیمت سنگینی را تجربه کرد. این خودرو نسبت به شنبه این هفته ۳۹ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی در هفته پیش افت کمتری نسبت به داخلی‌ها داشت.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین خودرو مونتاژی کرمان‌موتور است که از ابتدای روند معاملات شنبه ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X۳۳ کراس یکی از جدیدترین محصولات مدیران خودرو و فیس‌لیفت X۲۲ Pro به شمار می‌رود که تنها ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت پیدا کرده و با یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

جک S۵ یکی از محبوب‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود. این کراس‌اوور افت ۱۵ میلیون تومانی را از ابتدای هفته به ثبت رساند و با قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فیدلیتی پرایم نیو ۵ نفره یکی از کراس‌اوورهای محبوب بهمن موتور است که این محصول نیز همانند دیگر خودروهای بازار ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر و با نرخ یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پیش بینی قیمت خودرو در هفته آینده

مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو معتقد است: بازار خودرو در ایران از چهار فاکتور اصلی قیمت ارز، عرضه و تقاضا، تورم و وعده و وعید مسئولان دولتی تأثیر می‌گیرد. حساسیت نسبت به گزینه چهارم طی سال‌های اخیر همواره در حال کاهش بوده و دلیل آن، محقق نشدن وعده‌های مسئولان است.

وی ادامه داد: در این باره به دو مورد اشاره می‌شود. مورد اول اینکه طبق آمار بانک مرکزی از تورم در سال ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ درصد است، یعنی آماری متفاوت از آن‌چه که در ابتدا گفته می‌شد. مورد دیگر می‌توان به وعده مسئولان از جمله وزیر صمت در ابتدای سال اشاره کرد که صحبت از تولید ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه می‌کنند. مشخص نیست که این تعداد خودرو با لحاظ کسری تولید سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ اعلام می‌شود یا اینکه پرونده آن وعده‌ها به کلی بسته شده و ۱.۷ میلیون خودرو، وعده جدید آن‌ها است.

فرزانه در مورد آینده قیمت خودرو افزود: طی هفته‌های آینده احتمالاً افزایش قیمت کارخانه برای محصولات داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی صورت بگیرد که امری طبیعی است. به دلیل اینکه تمامی هزینه‌ها از مالیات بر ارزش افزوده گرفته تا گواهی اسقاط و مالیات شماره‌گذاری افزایش پیدا کرده و استانداردهای خودرویی به ۱۲۰ عدد رسیده است. تمامی این موارد، فاکتورهایی برای افزایش قیمت بوده و موضوع مشخص این است که به دلیل شرایط تورمی و رکود که به نظر می‌رسد در سال جدید به مراتب بیشتر از سال گذشته باشد، مصرف‌کننده باید خرید خود را هرچه سریع‌تر انجام دهد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902532

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز